Ha die Mireille,

‘We hebben net de kraamweek afgesloten… We gaan je allevier missen!
Dank voor je betrokkenheid en deskundigheid, warmte en adviezen. Bijzonder hoe jij perfect kan aansluiten bij de gewoontes in ons gezin en ons vertrouwen geeft dat we het zelf verder kunnen.
Last but not least… Jouw kennis over borstvoeding was zó fijn!! Ik ben er dankbaar voor dat het dankzij jouw kennis en ervaring zo goed op gang is gekomen. Dit is echt een enorm waardevolle toevoeging geweest.
Dank voor alles!
Jacco, Marjolein, Eva en kleine Jonas’

Liefde overwint (Blog)

Liefde overwint.

Ik ging onderweg naar een stel dat thuiskwam uit het ziekenhuis. Ze kregen die middag ervoor hun eerste kind, een dochter. De bevalling was zwaar geweest.

Toen vader Gertjan mij met een vermoeid gezicht maar met stralende ogen binnenliet in de slaapkamer zag ik haar zitten: Lina. Hoewel ze blosjes van de adrenaline had zag ik aan haar onderuitgezakte houding hoe ze zich heimelijk voelde. ‘Alsof je overreden bent door een vrachtwagen’, zoals in de leuk bedoelde zwangerschapsboeken staat omschreven…
Lina had in haar armen een bundeltje doeken met een kuifje zwarte haartjes er bovenuit: Pip.
Lina vertelde mij later die middag dat ze het allemaal nog maar onwerkelijk vond. Haar buik weg, de beweginkjes weg. Ja, behalve die van haar rommelende darmen dan.

De dag erna sloeg de vermoeidheid duidelijk toe. Het borstvoeden lukte nog niet goed, Pip had uren alleen maar bij haar of bij Gertjan willen liggen en de hechtingen deden pijn. Ik zette een pot thee en ging eens rustig bij Lina aan haar bed zitten. Het duurde niet lang voor de tranen vloeiden: Lina was bang dat ze niet van haar dochtertje kon houden. ‘Want’, huilde ze, ‘mijn vader is ook zo maar weg gegaan toen ik vier was…’

Een volgende dag brak aan. De borstvoeding wilde nog niet echt op gang komen. Gertjan was een kolfapparaat aan het halen. Lina had tegen mij gezegd dat ik Pip mocht badderen, dan zou zij wel kijken. Lina zat in een lekkere stoel toen ik Pip waste op de commode en ze kwam wat op een afstandje staan kijken, terwijl haar dochtertje verwonderd rondkeek in het warme water en haar beentjes strekte. Lina merkte op dat Pip best lange haartjes had, die als een waaier om haar hoofdje dreven.

Op dat moment, bij het horen van haar mama’s stem die gedempt werd door het water, draaide het kleine meisje haar hoofdje richting het stemgeluid en bewoog haar lijfje dichter naar haar mama. Ik wees Lina op wat er gebeurde. Lina keek me aan en brak. Ze huilde en huilde. Ze zei dat ze de liefde binnen voelde stromen bij het besef dat haar dochter haar met haar hele lijfje kende en wilde voelen.

Die week hebben we veel gesproken over Lina’s gemis, en samen met de verloskundige en huisarts zou er hulp geregeld worden voor de verwerking. De kolf is nauwelijks nodig geweest. De spanning was uit Lina’s lijf en hoofd, en dit was wat nodig was om de melk te laten stromen.
Liefde overwint…

(Namen van personen zijn fictief)

Recensie

‘Wij vonden Mireille zeer deskundig en wisten niet dat zij zo veel voor ons zou doen.

Mocht ik ooit weer zwanger worden wil ik haar absoluut weer terug’

Blog!

IMG_0307 (2)Het is half elf ‘s avonds. Ik kom net onder de douche vandaan en wil met natte haren in bed stappen. Mijn mobiel licht op en zoemt hard: de naam van een collega-kraamverzorgende staat in het schermpje. Ik neem op en haar stem klinkt zacht maar doordringend. ‘Mireille, ik weet dat je pas morgen beschikbaar bent maar, zou je nu naar een bevalling willen? Suze heeft 5 centimeter ontsluiting en het gaat hard’….

Ik twijfel geen seconde. Toen Suze’s eerste kindje geboren werd was ik er ook bij en ik weet dat ze me graag weer ziet aan haar volgende kraambed. Ik schiet in mijn witte uniform en rijd in de vallende nacht naar het mij bekende adres.
Als een paar uur later een mooi jongetje tevreden bij zijn mama op de borst ligt en ik beschuit met muisjes smeer mijmer ik over mijn mooie, maar onvoorspelbare en nooit saaie beroep.

Bij nacht en ontij staan we als kraamverzorgende klaar om de verloskundige te assisteren bij de bevalling. Daarna zijn we haar ogen en oren tijdens de kraamweek; we bewaken het welzijn van de baby en het herstel van de moeder. We zijn een warme schouder voor emoties die vrijkomen. We helpen bij de borst- of flesvoeding. Al deze controles noteren wij zorgvuldig in het zorgdossier. Daar omheen zorgen we dat het gezin gelegenheid krijgt de losgeraakte puzzelstukjes weer op hun plek te leggen met een extra stukje precies passend er middenin. De oudere broertjes of zusjes krijgen hierin een positieve rol. Als ze willen mogen ze helpen met voetjes wassen en luiertjes aangeven. We letten op dat er op gezette tijden een ontbijt, lunch of tussendoortje klaarstaat en helpen met de was en dagelijkse huishoudelijke klusjes.
Als een kameleon passen we ons liefdevol aan aan een regenboog van verscheidenheid in culturen en levenswijzen.

Omdat wij 8 dagen intensief aanwezig zijn in een gezin kunnen we zorg op maat geven, en deze zorg flexibel bijstellen waar nodig. Dit doen wij in overleg met het gezin en de verloskundige. Als blijkt dat meer uren kraamzorg nodig zijn dan het basis aantal van 49 of 45 dat de zorgverzekering vergoed, bijvoorbeeld als de borstvoeding nog niet zo makkelijk gaat, kunnen er meer uren geïndiceerd worden, of twee dagen langer kraamzorg.

Ik loop naar boven met een bord beschuit met blauwe muisjes, een schaaltje fruit en twee koppen thee voor de trotse ouders. In het kraambed, bij het licht van een zacht nachtlampje, zie ik Suze en meemama Linda met hartjes in hun ogen kijken naar hun zoontje Mozes. Hij kijkt intensief terug met donkere kijkertjes en ik zie dat het goed is.
Een tevreden kraamverzorgende rijdt een uurtje later, met verkeerd opgedroogd haar, naar haar eigen bed.

Newborn fotografie

Soms vinden mensen het leuk als ik tijdens de kraamweek wat foto’s maak van hun mooiste bezit. Met alle plezier leg ik dan wat momenten vast.

Van deze ouders mogen jullie meegenieten van hun roze wolk.

(www.mireillejonkmanfotografie.nl)

IMG_4250 IMG_4283 IMG_4287

Altijd blij met een tevreden cliënt!

‘Mireille heeft een positieve, rustige energie. Ze beweegt zich op een prettige manier tussen je gezin door, helpt en zorgt waar nodig en geeft ruimte en zelfvertrouwen waar het al goed gaat.’ – Maria.

Nog meer tevredenheid

Enkele weken geleden is Mireille een week bij ons geweest om ons op weg te helpen met kleine Ben. Dat hadden we niet willen missen! Mireille is erg ervaren en kan heel duidelijk vertellen en uitleg geven. We kregen veel tips en ook in huis werd alles keurig onderhouden. Door haar kennis was het opstarten van de borstvoeding ook snel geregeld. Jammer genoeg was de week zo om :)Een aanrader voor iedereen die een kraamverzorgster zoekt!beschuit met muisjes

Een mooie recensie na een mooie kraamweek.

Tevreden cliënten Sofie en Remy, trotse ouders van dochter Doris en baby Kato schreven een mooie recensie:

‘Mireille is een geweldige kraamhulp. Ze heeft veel verstand van zaken en heeft ons heel goed op weg geholpen met de borstvoeding. Mireille neemt een heel bescheiden plaats in, maar doet ondertussen heel veel in de zorg voor moeder, baby en huishouding. Zij kon ook zeer makkelijk contact leggen met de oudere zus, Doris. Bij problemen met de borstvoeding kregen we veel hulp van Mireille en mensen uit haar netwerk.
Als we toch nog een derde zouden krijgen zouden we zéker Mireille inhuren!’

 cropped-Opzetje-5-e1511809511535.jpg

Recensie van een tevreden cliënt

“Enkele weken geleden is Mireille een week bij ons geweest om ons op weg te helpen met kleine Ben. Dat hadden we niet willen missen! Mireille is erg ervaren en kan heel duidelijk vertellen en uitleg geven. We kregen veel tips en ook in huis werd alles keurig onderhouden. Door haar kennis was het opstarten van de borstvoeding ook snel geregeld. Jammer genoeg was de week zo om :)Een aanrader voor iedereen die een kraamverzorgster zoekt!”

Een roze wolk

Als de kraamweek zo lekker loopt dat moeder na veel rust na een kleine week alweer bezig is met het maken van een geboortekaartje voor de kleine en daar graag een foto bij wil gebruiken, vind ik het heerlijk mijn hobby-diensten aan te bieden en een foto te maken van de baby. Iedereen is gewend aan mij, dus zowel moeder, baby als grote zus voelden zich op hun gemak. Een paar klikken later was de foto gemaakt.

 

(Foto geplaatst met toestemming van de ouders. Rechten zijn beschermd.

Downloaden, bewerken, delen of opslaan is niet toegestaan.)

IMG_3059