extra36Ik ben Mireille Zijderveld-Jonkman (1970), gelukkig getrouwd  en trotse moeder van 3 zoons en een dochter (1995,
1997, 2000, 2005). Sinds 2000 woon ik weer in Houten, waar ik net niet geboren ben maar wel getogen.

Mijn droom als kind was om ‘zuster’ te worden, dus mijn stap na de HAVO om een richting in de zorg te kiezen was geen vreemde. Wel vond mijn omgeving de keus een MBO opleiding te doen niet logisch, maar ik voelde mij op het MDGO-VZ direct thuis en heb met veel plezier de driejarige opleiding gevolgd en studeerde in 1992 cum laude af.
Na twaalf jaar als leidster op een baby- en peutergroep in de kinderopvang gewerkt te hebben, later als gastouder en intussen als vrijwilliger werkzaam was bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, kwam mijn droom uit en startte ik als ZZPer in de kraamzorg. Sinds februari 2016 ben ik tevens borstvoedingscoach. Dit betekent dat ik extra informatie over borstvoeding kan geven tijdens de intake voor de kraamzorg en goede zorg rondom borstvoeding geef in het kraambed. Als er zich een probleem voordoet bij de borstvoeding schakel ik, in overleg met jullie, een lactatiekundige IBCLC in voor een consult. Tot vandaag de dag voel ik mij bevoorrecht jonge gezinnen te mogen bijstaan in de meest bijzondere tijd van hun leven.

extra25Als borstvoedingscoach geef ik masterclasses borstvoeding bij lactatiekundigenpraktijk ‘Borstvoeding en meer’ en geef ik informatieavonden borstvoeding tijdens de centering pregnancy bij verloskundigenpraktijk ‘Het Wonder’. Naast werken als kraamverzorgende/borstvoedingscoach heb ik meegewerkt aan het schrijven van het boek ‘De Melkfabriek’ (17-02-2016)  van Sofie van den Enk en Eva Munnik en heb ik een gastcolumn geschreven in de Zwangerspecial van Ouders van Nu (03-2016).